Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Menu

Návštěvnost turistických informačních center v dubnu 2013

Podle zveřejněných údajů agentury CzechTourism roste se začátkem nové turistické sezóny návštěvnost TIC (turistická informační centra). V dubnu 2013 navštívilo TIC 235 373 lidí.

Způsob kontaktování TIC se dlouhodobě nemění. I v dubnu 2013 převládaly osobní návštěvy (82%), o něco menší procenta byla zaznamenána u telefonického dotazování (13%) a u dotazování e-mailem (5%).

Tuzemští zákazníci  zatím tvoří největší podíl návštěvníků TIC – 84%, ze zahraničních turistů se zaměstnanci TIC setkali nejčastěji s návštěvníky z Německa (32%), Ruska (14%), Velké Británie (11%) a Polska (6%).

Důvody návštěvy turistických informačních center jsou různorodé. Ve zmiňovaném měsíci zde nejvíce návštěvníků vyhledávalo přístup na internet, fax a možnost kopírování (29%). Nejčastější dotazy směřovaly na oblast kultury (20%), turistiky (14%) a dopravy (9%). Celých 13% návštěvníků přišlo do TIC za účelem pořízení si mapy.

Firma dataPartner provádí monitoring služeb a návštěvnosti TIC v rámci projektu podpory domácího cestovního ruchu, spolufinancovaného z fondů Evropské unie. V současnosti je v systému monitoringu zapojeno 280 z celkového počtu 600 TIC v České republice, která jsou držiteli certifikátu CzechTourism.

Zdroj: www.czechtourism.cz

Tefonujte  na 224 916 485, pište na kurzy@tyrkys.cznavštivte nás osobně Na Moráni 5, Praha 2

TYRKYS, cesta ke vzdělání a úspěchu na jednom místě - kurzy, zkoušky, semináře  
Průvodce cestovního ruchu

Průvodce Prahou 

Spojený kurz Průvodce cestovního ruchu a region Praha 

Místní zástupce cestovní kanceláře -  Delegát

Pracovník cestovní kanceláře 

Přednášky z historie a dějin umění 

Semináře první pomoci 

Zdravotník zotavovacích akcí

Cizí jazyky pro cestovní ruch 

Účetnictví a daně pro cestovní ruch 

Doškolování pedagogů - akreditace DVPP 

Další kurzy a semináře