Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Menu

Pražská Muzejní noc se konala v sobotu 9. června 2012

"Muzejní noc" se koná každoročně od roku 2004 a bylo tomu tak i letos. O sobotní noci 9. června byl zpřístupněn vstup do několika památkových objektů zcela zdarma, popřípadě za malý poplatek.

Muzejní noc je mezi lidmi velmi oblíbená a účastní se jí stále více návštěvníků, pro které je otevřeno několik desítek kulturních institiucí, ve kterých jsou pro ně připraveny i zajímavé doprovodné programy. Pro usnadnění přepravy mezi jednotlivými památkami bude zřízena i bezplatná autobusová doprava.

V Praze byla možnost navštívit např. Muzeum hl. m. Prahy, Národní muzeum, Pražský hrad, Rudolfinum, Památník národního písemnictví a mnoho dalších. Nově také Skleník Fata Morgana v Botanické zahradě a Novoměstskou radnici.

Kromě Prahy se této události účastnila také města Brno (hrad Špilberk, Muzeum města Brno, Památník Mohyla míru, Hvězdárna a planetárium Brno,...) a Ostrava (Národní divadlo Moravskoslezské či Galerie Magna,...).

Jablonec nad Nisou zval dne 18. května od 20:00 hodin v rámci akce "Muzejní noc" na netradiční noční motýlí prohlídku vedenou v duchu 20. a 30. let minulého století v Muzeu skla a bižuterie. Muzeum se inspirovalo výstavou "INGRID-více než jen značka", o které se můžete dozvědět víc na naší internetové stránce http://www.tyrkys.cz/stranka/ingrid-vice-nez-jen-znacka.html .

V muzeu také po celou noc probíhala tzv. Korálkiáda, díky níž jste se vžili do role zrakově postiženého a vyzkoušet si tak navlékání korálků s neprůhlednými brýlemi. Dále možnost napsanání vzkazu v Braillově písnu či se podívat skrz brýle, které simulují různé vady zraku. Vstup na tyto akce byl po celou dobu zcela zdarma.

Telefonujte  na 224 916 485, pište na kurzy@tyrkys.cz, navštivte nás osobně Na Moráni 5, Praha 2

Staňte se průvodcem nebo delegátem ! Nabízíme kurzy a zkoušky pro

Tyrkys, škola cestovního ruchu, kurzy průvodců Průvodce cestovního ruchu * Průvodce pro region Praha *

Spojený kurz Průvodce cestovního ruchu a region Praha *

Semináře první pomoci * cizí jazyky pro cestovní ruch *

Pracovník cestovní kanceláře * Delegát pro cestovní kancelář

Přednášky z historie a dějin umění * Účetnictví a daně pro cestovní ruch * Rozvoj osobnosti